راه کارهای تثبیت آموزه های دینی در کودکان بویژه به نماز :
1- تداوم والدین در عمل به آموزه های دینی؛
2- تهیه امکانات : امکانات جذابی چون سجاده زیبا، تسبیح،چادر، مقنعه، صلوات شمار، قبله نما و ... عامل تشویقی موثری در تثبیت آموزه های دینی در کو دکان است.
3- تمرین : امروزه تمرین در صنعت، هنر، ورزش و ... نقش بسزایی ایفا می کند که عبادت و ارزش های دینی از این مقوله مستثنا نیست. بیدار کردن کودک در سحر ماه مبارک رمضان، اعطای صدقه از طریق وی و با دست کو دکان و ... نمونه هایی از این تمرینات هستند.
4-حضور در محافل مذهبی : شرکت در محافل مذهبی ایام رمضان، محرم و صفر، دعای کمیل، دعای ندبه و ... سبب تثبیت آموزه های دینی می شود. (البته نباید دست و پای بچه را بست یا آنها را محدود کرد.)
5-ارتباط با افراد و خانواده های متدین و مذهبی
6-الگو دهی مناسب که خود بهترین آموزش است .
7-تشویق و تحسین، به شرط آنکه حالت مزد و پاداش به خود نگیرد. برای این کار بهتر است تشویق های شما اعم از مادی و معنوی (نوازش، توجه، نگاه محبت آمیز و ...) باشد. سعی کنید تشویق های مادی شما به صورت نامنظم باشد تا سبب تاجرانه شدن عبادت آنان نشود.
8-آموزش ارزش های دینی را با خاطره خوش برای کو دکان همراه سازید و از داد و فریاد و ... در این زمینه بپرهیزید.
9- به دلیل عدم مقاومت روانی زیاد کودکان القای ارزش های دینی، تا حدود 6 سالگی به طور مستقیم، ممکن است؛ اما بهتر است که از این سن به بعد از روش های غیر مستقیم مثل (داستان، شعر، شرح حال بزرگان، فیلم، کارتون و نمایشنامه) استفاده کنید.
10- از سرزنش کردن او اجتناب کنید؛ زیرا هر چه سرزنش زیادتر شود آتش لجاجت شعله ورتر می گردد.
11- از امر و نهی و آمرانه برخورد کردن با او اجتناب شود؛ زیرا تمرد می کند و حاضر به زیربار حرف دیگران رفتن نیست و این ویژگی دوران نوجوانی است.
نظرات (۰)