برنامه صبحگاه...
مطمئناً شما هم با این موضوع موافق هستید که شروع روز دانش آموزان با یک برنامه صبحگاهی مناسب علاوه بر پرورش روح معنوی دانش آموزان، در بالا بردن سطح آموزشی آن ها از لحاظ یادگیری تاثیرگذار است.
مثلاً اگر معلم پرورشی مدرسه بتواند هر هفته یک کلاس را برای برگزاری برنامه های صبحگاه مدرسه انتخاب و هدایت نماید:
اول: تمام دانش آموزان طبق استعداد خود در امور و انجام برنامه ها مشارکت می نمایند.
دوم: طبق ایام، برای پیدا کردن مطالب مناسب روز اجرای برنامه به دنبال مطالبی از قبیل شعر، مقاله، طنز و غیره هستند.
سوم: مراسم آغازین مدرسه از یکنواخت بودن و احیاناً خسته کننده بودن به پویایی و سرشار بودن تبدیل می شود.
اهمیت برنامه ریزی مراسم صبحگاه:
1- کلیه دانش آموزان و کارکنان، در مکان حیاط آموزشگاه حضور دارند.
2- مدرسه می تواند برنامه های متنوع کوتاه داشته باشد.
3- مراسم صبحگاه در ایجاد نظم و انضباط موثر می باشد.
4- در مراسم صبحگاه پیام ها و اطلاعیه های عمومی برای همه حاضران قرائت می گردد.
5- مراسم صبحگاه می تواند در آگاهی دانش آموزان نقش داشته باشد.
6- در اجرای مراسم صبحگاه، دانش آموزان نقش فعال دارند.
چه مواردی در برنامه صبحگاه گنجانده می شود:
1 - تلاوت آیاتی از قرآن: تلاوت با صدای خوش، بیان معنی فارسی، اجرای کوتاه آن، درخواست سکوت کامل از طرف دانش آموزان به جهت احترام به قرآن، مشخص کردن افراد قاری قرآن برای قرائت از میان دانش آموزان و... از نکات حاشیه ای برنامه قرائت قران می باشد. این برنامه هر روز تکرار می گردد.
2- اجرای سرود ملی به صورت دسته جمعی: اجرای آن احساس ملی را در دانش آموزان تقویت و دانش آموزان ضمن احترام به سرود، آن را به صورت جمعی و با عشق و علاقه اجرا نمایند.
3- بیان حدیث کوتاه از پیامبر و امامان معصوم: از قبل مشخص و به صورت موضوعی (مثل اهمیت علم، دوستی، عبادت، سلام کردن و... ) از دیگر برنامه های مراسم صبحگاه می باشد. بیان حدیث نیز از طرف دانش آموزان بوده و در صورت نیاز به توضیح کوتاه از طرف مدیر یا مربی، توضیح داده می شود.
4- قرائت دعا: که در آن خواسته های مختلف دینی و ملی و شخصی گنجانده شده باشد. در اجرای آن، دعاها از طرف مجری قرائت و کلیه دانش آموزان آمین می گویند. اجرای مراسم دعا به عهده دانش آموزان قرار گیرد.
5-اجرای کوتاه ورزش صبحگاهی: ورزش، شادابی خاصی به دانش آموزان می دهد. ورزش صبحگاهی یک کار دیگر گروهی بوده که اگر همراه با موسیقی باشد بهتر اجرا می گردد. در اجرای آن نباید رفتارهای خشک وجود داشته باشد و بهتر است 5 دقیقه قبل از مراسم صبحگاه اجرا شود.
استفاده از امکانات صوتی مناسب و سالم در اجرای بهتر مراسم صبحگاه تأثیر دارد. ضمنا مکان اجرای مراسم و نظم دانش آموزان نیز باید مورد توجه قرار گیرد. در مناسبت های مختلف از دانش آموزان مجری و برگزار کنندگان مراسم صبحگاه، نیز به نوعی قدردانی گردد. مدیران مدارس در اجرای مراسم صبحگاه می توانند از نظر و حضور، مربی و مشاور و معاون و تشکل های دانش آموزی استفاده نموده و ضمن بررسی و بازبینی مراسم صبحگاه، برنامه ها را به صورت هفتگی یا ماهانه به دانش آموزان اعلام نمایند. برنامه های مراسم صبحگاه با تدبیر و مدیریت مدیر و همکارانشان می تواند پربار برگزار گردد.
گـروه مدرسـه اینترنتـی سایـت تبیـان
تهیه و تنظیم: بادامستانی و نوربخش
نظرات (۳)