<h2>.: مربی؛ مرجعی برای مربیان تربیتی :.</h2><span></span>
مربی؛ مرجعی برای مربیان تربیتی
موضوعات
تبلیغات
تبلیغات
۸ خرداد ۱۳۹۴
دانش آموز نمونه ...

دانش آموز نمونه از دیدگاه پیامبر اسلام کیست؟

دانش آموز نمونه کسی است که با دقت مطالب را یاد بگیرد و حرمت معلم را حفظ کند و نکات زیر را که در احادیث به آن ها اشاره شده، رعایت کند.

شخصی نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد:

علم چه حقی دارد؟ ما حقّ العلم؟ آن حضرت فرمود:

1. سکوت و توجه داشتن: ألانصات له. 2. خوب به درس گوش کند: ألاستماع له2. 3. دانش را خوب به دل بسپارد و کاملاً آن را فرا بگیرد: الحفظ له. 4. به علمی که آموخت، عمل کند: العمل به. 5. علمی را که آموخته به دیگران هم بیاموزد: نشره1. 6. استاد را تکریم و احترام نماید. امام سجاد علیهاالسلام فرمود: التعظیم له. 7. حرمت کلاس درس را نگه دارد: و التوفیر لمجلسه. 8. در کلاس رو به استاد بنشیند و خوب گوش دهد: حسن الاستماع إلیه و الإقبال علیه. 9. صدایش را از صدای استاد بلندتر نکند و داد نزند: لاترفع علیه صوتک. 10. در سخن گفتن بر استاد پیشی نگیرد: لاتجیب احداً یسئله عن شئ. 11. در کلاس با کسی حرف نزند: و لاتحدث فی مجلسه أحداً. 12. نزد استاد از کسی بدگویی نکند: ولاتغتاب عنده احداً . 13. اگر کسی از استاد بدگویی کرد، از استاد دفاع کند: و أن تدفع عنه إذا ذکر عندک بسوء. 14. ایرادها و اشکال های معلم را بپوشاند: و تستر عیوبه (آبروداری کند). 15. صفات خوب معلم را برای دیگران بیان کند: و تظهر مناقبه. 16. با دشمنان معلم دوست نشود و با دوستانش دشمنی نکند: و لاتجالس له عدوّاً ... . 17. در حضور معلم با کسی در گوشی حرف نزند (پچپچ نکند): ولا تسار فی مجلسه. 18. در برابر معلم و استاد کاملاً کوچک و متواضع باشد. 19. در برابر معلم با دست به کسی اشاره نکند: و لاتشیر عنده بیدک2. 20. بر خلاف نظر استاد از کسی مطلبی نقل نکند. 21. اگر کلاس طولانی شد، اظهار خستگی نکند. 22. خدمتگزار استاد باشد: إذا رایت عالماً فکن له خادماً. 23. به علم و کتاب درس احترام بگذارد: من وقر عالماً فقد وقر ربّه3. 24. دانش و معلومات خود را زیاد نداند: و لایستکثر ما علم4. 25. درس ها را زیاد تکرار کند تا از یاد نبرد: لافقه لمن لا یدیم الدرس5. 26. برای یادگیری وقت کافی بگذارد.

حضرت خضر به حضرت موسی علیهالسلام فرمود: تفرغ للعلم إن کنت تریده فإنّما العلم لمن تفرغ له6؛ اگر طالب علم هستی برای یادگیری آن وقت بگذار. 27. از کتاب ها حفاظت کند و به کتاب احترام بگذارد. 28. در کلاس درس با وضو و طهارت باشد. 29. قصدش از یادگیری عالم شدن و خدمت کردن باشد و نه شغلی دست و پا کردن. 30. و بالاخره انگیزه او برای آموختن، ارزش علم باشد و نه مدرک و فخر و مباهات کردن.

اگر دانش آموزی امتیازات فوق را کسب کرد، او دانش آموزی موفق و نمونه است که این دعای روشن در پیش روی او است.

پی نوشت ها:

1. بحار الانوار، ج2، ص28.

2. همان، ص42.

3. غررالحکم، ص47.

4. همان، ص43.

5. همان، ص49.

6. بحار الانوار، ج1، ص226.

منبع: سایت حوزه

گروه مدرسه اینترنتی سایت تبیان

تنظیم: بادامستانی و نوربخش

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
دوستان
نظرات و پیشنهادات خود را برای بهتـــر شدنِ کارِ مربـــی به ما انتقال دهید.
محتوا و مطالـــب فرهنـگی - تربیــتی خود را حتــماً برای ما ارسال نمایید.
رونوشت (کپی) از مطالب تارنمای مربی ترجیحاً با قید منبع آزاد است.
استفاده تجاری از مطالب این تارنما مجاز نبوده و منوط به اجازه ما می باشد.
مربی؛ مرجعی برای مربیان تربیتی
|
www.morabbee.ir
ارتباط با ما: ۰۹۱۹۶۲۲۵۹۳۴

ابزار رایگان وبلاگ

رایانامه (ایمیل) خود را وارد نمایید: