<h2>.: مربی؛ مرجعی برای مربیان تربیتی :.</h2><span></span>
مربی؛ مرجعی برای مربیان تربیتی
موضوعات
تبلیغات
تبلیغات
۱۵ بهمن ۱۳۹۶
تجربه مربی | تقابل برخی مجموعه های فرهنگی و هیئت امناء مساجد

درباره این مطلب یک بحث عمومیست که تقریباً در همه‌ جا به صورت یک مشکل وجود دارد.

بنده تقریباً از اوایل کودکی در چنین مساجدی بودم...

همه سن بالا و به تعبیری آنتی جوان!

از بد حادثه هم هرجا رفتم‌ همین مشکل وجود داشت...

تجربه بنده آن چیز که جواب می‌دهد «سیاست چماق و هویج» است.

یعنی شما برنامه را اجرا کن.

با سیاست خودت هم اجرا کن.

هیچ‌کاری هم به اعمال نظر آنهایی که از سر هوا و هوس یا از سر ادعای بزرگی نظر می‌دهند نداشته باش.

ولی جوری رفتار کن که گویی در تیم آنهایی...

مثلا هیئت که برگزار می‌کنی، یکی از همان هیئت امناء رو دعوت کنید تا قبل از سخنرانی برای بچه ها صحبت کند.

قبل از اینکه ایشان شروع کند شما در حد دو دقیقه راجع به پیرغلامان اهل بیت و از این دست مسائل صحبت کن.

از قبل هم با همه بچه ها صحبت کن که نهایت احترام را داشته باشند.

آن یک جلسه هم به صورت استثناء کوتاه برگزار کنید که حوصله پیرمرد سر نرود.

آخر جلسه هم بدهید او دعا کند...

این تنها یک کار بود و کارهایی از این دست را انجام دهید.

از طرفی دیگر سعی کنید پا روی دم کسی نگذارید. اگر می‌بینید مثلا آبدار خانه شده محل ریاست عده ای، سعی کنید فعلا نزدیک آنجا نشوید.

در خانه چای درست کنید و با فلاکس بیاورید مسجد.


نکته‌ی بعدی سعی کنید دست کسی آتو ندهید. کارهایی از قبیل سر و صدا کردن در ساعاتی نامناسب، مسجد را به هم ریخته و نامرتب تحویل دادن و ... باعث می شود زحمات شما به کلی از بین برود.


نکته‌ی بعد سعی کنید در جاهایی که در چشم مردم است، در زمینِ آن ها بازی کنید. مثلاً نیم ساعت قبل نماز بیایید و ورودی مسجد را آب و ‌جارو ‌کنید‌ البته با هماهنگی هیئت امناء. یا مثلا دو سه نفری هر از چندی به جان در مسجد بیفتید و آن را تمیز کنید. البته حواستان باشد آتو دست کسی ندهید.

جوری رفتار نکنید که هیئت امناء فکر کنند شما می‌خواهید ریاستشان را بر هم بزنید.


ببخشید اگر با این ادبیات صحبت می‌کنم. اما من از همان موقع که یادم هست با این جماعت درگیر بوده ام و شاهد فجایع فرهنگی که به دست این جماعت رخ داده بوده‌ام. لذا به قولی در این زمینه آنقدر مار خورده ام تا افعی شده ام. لذا این مطالب، ماحصل سال ها تجربه، و حرص خوردن و کار من در مساجد است.


پس از چند ماهی که شما در این نقش بازی کنید شاهد یک معجزه در ۹۰٪ درصد هیئت امناء خواهید بود.

البته باز هم افراد لجبازی خواهند بود که با شما مخالفت می‌کنند.


اینجا شما باید آن دسته از افرادی که حالا طرفدار شما اند پیش آنها بفرستید. سعی کنید اصلاً خودتان را خرج نکنید. تا می‌توانید افراد دیگر مخصوصاً امام جماعت را بفرستید با مردم و هیئت امناء صحبت کنند.


ائمه جماعات بعضاً هیچ کار بخصوصی در زمینه های تربیتی نمی‌کنند. شما باید آنها را فعال کنید و در تیم خودتان بیاورید.

گاهی اوقات امام جماعت را به عنوان سخنران هیئت دعوت کنید.

در مسائل بروید از او مشورت بگیرید. حتی اگر نظر شما مخالفت نظر اوست باز بروید و مشورت بگیرید و طوری برخورد کنید که گویی نظر او را پذیرفته اید. در آخر هم شاید کار خودتان را بکنید اما شما با این کار او را به نفع خود وارد معادلات سیاسی مسجد کرده‌اید‌...

هیچ کوچکتری حق ندارد به بزرگتر خود مخصوصا هیئت امناء بی احترامی کند. در ظاهر مسجد و حتی در جلسات خودتان پیش بچه ها اصلاً از هیئت امناء بد نگویید و سعی در طرفداری آنها داشته باشید. هر چند که به شدت با آن ها و سیاست هایشان مخالف اید.


انجام این موارد احتیاج به سه چیز دارد:

1⃣ صبر بسیار بالا. هیچ گاه بر اثر کارهای بعضاً احمقانه عده‌ای دلسرد و مأیوس نشوید. سعی کنید نقش خودتان را به خوبی بازی کنید و مطمئن باشید معجزه‌ی محبت و احترام حتماً کار خواهد کرد.

2⃣ سیاست بسیار بالا در کار. اینکه شما بدانی در هر موقعیت، چگونه نقش خود را خوب بازی کنی.

3⃣ داشتن گروه یا تیم. داشتن یک گروه که چند کار را باید بکنند: اولاً همسو با شما باشند و این موارد را یا بر اثر علم به ماجرا یا بر اثر تقلید و تبعیت از شما رعایت کنند. ثانیاً تیم اطلاعاتی شما باشند و اخبار مسجد را سریعاً به شما منتقل کنند. در قرآن هم داریم که آن چیزی که موسی را از توطئه‌ی قتلی که توسط فرعون کشیده شده بود نجات داد، داشتن یک تیم اطلاعاتی قوی بود که اخبار را از درون جلسات سری فرعون به او می‌رساند.


پس از چندین ماه که به این روش عمل کردید و دیدید با وجود اینکه هیئت امنا نسبت به شما نرم شده‌اند اما هنوز افرادی هستند که دارند چوب لای چرخ شما می‌گذارند، از تصفیه مجموعه هیچ هراسی نداشته باشید.

اما در این مرحله هم هرگز نباید خودتان وارد شوید. سعی کنید آن دسته از بزرگترهایی که بیشتر طرفداری شما را می‌کنند جلو بفرستید. یعنی باید به وسلیه هیئت امنا، هیئت امنا را کنترل کنید. اصلا خودتان خرج نکنید. آبرو و اعتبار یک فعال فرهنگی اصلی ترین سرمایه اوست. در مرحله اول سعی کنید در صحنه سیاسی مسجد، آن ها را منزوی کنید. یعنی کسی حرف آنها را نخرد.

پس از انجام این مرحله اگر دیدید باز هم دارند چوب لای چرخ مجموعه شما می‌گذارند، باید شخص بکلی از صحنه‌ی سیاسی مسجد خارج شود.

اینجا می‌توانید از ظرفیت امام جماعت، هیئت امناء، ریش سفیدان مسجد و حتی اگر می‌توانید با امام جمعه شهرتان داستان را در میان گذارید و از او هم کمک بخواهید.


فقط حتما دو نکته را توجه داشته باشید:

۱) تا هر مرحله کامل انجام نشده وارد فاز بعدی نشوید. این کار صبر بالایی می‌خواهد و حتب ممکن است تا کامل شدن کل فرایند چند سال طول بکشد و این صبر بالای شما و بقیه مجموعه را می‌طلبد.

۲) هرگز نباید به کسی بی احترامی شود.


این سیاست های کلی روش برخورد با هیئت امنای مسجدی بود که با کار فرهنگی مخالف اند. دیگر جزئیات کار را بر دو محور شرایط مسجد، محل، منطقه، شهر و همچنین بر محور ویژگی های روانشناسی افرادِ طرف حساب خودتان بچینید.


این ها حاصل کلی خون دل خوردن من و بسیاری امثال من از دست این جماعت است.

اما همه‌ی این کار ها در حد یک مُسَکن است.

کار واقعی وقتی انجام می‌شود که در یک مسجد امام جماعت،هیئت امناء، مسئول کانون، فرمانده و شورای پایگاه بسیج، مسئول هیئت همه دید فرهنگی داشته باشند.

از اطاله‌ی کلام عذرخواهی می‌کنم.

حلال بفرمایید.


وِ مِنَ اللّهِ الْتَوفیق

(ارسالی مخاطبین)

نظرات (۴)

سلام 
مثل اینکه مشکل مخالفت هییت امنا در تمام مسجدا هستش
متاسفانه از طرف امورمساجد هم پیگیری نمیشه
ببخشید ولی این نحوه بیان کلام صرفا نوعی ریاکاری رو به مجموعه ها منتقل می کنه....بگذریم از ادبیات زردی که استفاده کردید. مشکل اصلی توی اغلب این مراکز از عدم فهم درست مقوله فرهنگه. نه امام جماعت، نه هیات امنا، نه خادم مسجد و نه من و شمای فعال فرهنگی حقیقتا درک درستی از فرهنگ، کارفرهنگی، تربیت، مدل های تربیتی و...نداریم. این خود عالم پنداری نشات گرفته از چند سال کار در یک مجموعه اولین آسیب فعالیت امثال من و شماست. بارزترین دلیل این حرف همین تجویز شما برای مواجهه با بزرگ ترهای یا محیط است که به نظر می رسد من درآوردی و بدعت بدی است که جایی ندیده ایم حتی رسولش هم با عرب بادیه توصیه به برخوردی این گونه کرده باشند. فکر میکنم بهتر است رجوعی مجدد به آنچه که آموخته ایم و تجربه کرده ایم داشته باشیم تا به تعبیر عزیزی -جناب طاهرزاده- بعد از بیست سال به پوچی فعالیت های فرهنگی مان نرسیم. حتی بزرگانی هم که در این حوزه ها صاحب نظر هستند- مثلا آقای مصباح، پناهیان، صفایی،...- باز هم نسخه کاملی برای این مقوله ندارند که مخاطب من و شما و فاصله تغییر نسلی از 25 سال به 5 سال رسیده است. یعنی آن چیزی که برای مخاطب متولد 80 جواب می داده برای 87 جواب نمیدهد.
  • یه بنده خدا
  • اگر شما از این متن مفهوم ریاکاری برداشت کردید آن را به پای بقیه نگذارید.
    آنچه در این متن نوشته است { مطمئن باشید معجزه احترام و محبت عمل خواهد کرد.}
    کجای آن ریا کاری است؟
    لحن صحبت شما به گونه ای است که یا تا الان با این قشر هیئت امنای سرسخت برخورد نداشته اید(که اگر این طور است در زمره ی سعادتمندان هستید) یا اصلا در مساجد کار نکرده اید که این چنین به ذکر برخی موارد کلی روی آورده اید.
    آنچه من از این متن برداشت کردم دقیقا مطابق تجربه ایست که خودم هم آن را چشیده ام. تاکی هر چه زحمت بکشیم باید توسط عده ای نقش برهوا شود؟
    تا حالا ندیده اید بچه ای با چشم گریان از مسجد خارج شود یا نوجوان یا جوانی به علت اینکه مسجد در قبضه ی تعداد معدودی است که هیچ رابطه ای با جوان ندارند؟
    شما که می‌فرمایید اینگونه رفتار نکنیم، به تعبیر آن دوست عزیزی هم که اولین نظر را داده اند ایم معضل از طرف نهاد های مسیول هیچ پیگیری نمی شود و از طرفی بسیاری از مجموعه ها نیز با آن مواجه اند،پس شما می فرمایید چه باید کرد؟
    ما در مجموعه خودمان طرحی تا حدودی مشابه این را انجام دادیم و جواب هم گرفتیم. همان طور که در متن هم هست مسلما آن کسی که این متن را نوشته خودش دست به گریبان با این معضل بوده که خواسته راه حل مورد نظرش را اراده دهد. اگر شما قبول ندارید بسم الله. راه حل شما چیست؟

    مطمئن باشید معجزه‌ی محبت و احترام حتماً کار خواهد کرد.

    برگرفته از www.Morabbee.ir
    من هم با نظر این دوستمان که نامشان «یه بنده خدا» است موافقم

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی
    دوستان
    نظرات و پیشنهادات خود را برای بهتـــر شدنِ کارِ مربـــی به ما انتقال دهید.
    محتوا و مطالـــب فرهنـگی - تربیــتی خود را حتــماً برای ما ارسال نمایید.
    رونوشت (کپی) از مطالب تارنمای مربی ترجیحاً با قید منبع آزاد است.
    استفاده تجاری از مطالب این تارنما مجاز نبوده و منوط به اجازه ما می باشد.
    مربی؛ مرجعی برای مربیان تربیتی
    |
    www.morabbee.ir
    ارتباط با ما: ۰۹۱۹۶۲۲۵۹۳۴

    ابزار رایگان وبلاگ

    رایانامه (ایمیل) خود را وارد نمایید: